The platform for Belgium's international community

Search form

menu menu

De Betoverende Tuin 2021 'Fabelachtige Wezens', 500 beelden in een verrassende tuin

Art Sanctuary
09/07/2021 from 13:00until 26/09/2021 - 20:00
9 Jul
De Betoverende Tuin
Art Sanctuary
Rue du Tilleul 22
1370  Saint-Jean-Geest (Jodoigne)
Belgium
De Betoverende Tuin 2021' is een Internationale Kunsttentoonstelling in een gestructureerde, natuurlijke, waterrijke landschapstuin vol contrasten. Het ligt op de taalgrens,tussen Jodoigne, Hoegaarden en Tienen, halfweg tussen Brussel en Liège en op de ‘RAVEL’-fietsroute die Tienen, Hoegaarden met Jodoigne en Namur verbindt (350 m vanuit knooppunt 59 richting knooppunt 60). In 2021 viert 'De Betoverende Tuin' haar tienjarig bestaan met talrijke festiviteiten en innovaties.
 
Meer dan 60 beeldhouwers uit België, de omringende landen, USA en Rusland nemen dit jaar deel. U ziet er beelden in glas, brons, metaal, 'Schoon Schroot' (Jan Verschueren), keramiek.

Jacques Raemaeke(e)rs met zijn Olifantvogel, de 'Métamorphoses' van Didier Becquart, de fabelachtige mooie keramieken van de Russische kunstenares Elya Yalonetski en vele andere kunstenaars creëerden 'Fabelachtige Wezens', het thema van dit jaar.
 
Minstens de helft van de bezoekers komt voor de tuin met zijn vele facetten , zoals vijvers, beken, weiden, bossen, de 'Geheime Tuin', labyrint, terrassen, rozenhagen en de talrijke banken om te verpozen met zicht op het Haspengouwse landschap. U vindt er geen exotische planten, maar wel een rijke schakering aan inheemse, spontaan gegroeide wilde planten (wilde orchis in overvloed). Het wordt niet voor niks een gestructureerde, natuurlijke, waterrijke landschapstuin vol contrasten genoemd.
 
Corona zal tegen de zomer zijn status van 'Fabelachtig Wezen' zeker verloren hebben, maar gedurende de tentoonstelling worden de geldende Corona-regels door alle bezoekers strikt nageleefd, zoals de website 'De-Betoverende-Tuin.info' gedetailleerd uitlegt.
 
Een bezoek aan 'De Betoverde Tuin' gecombineerd met de troeven van Brabants Haspengouw en Jodoigne zullen u zeker aangenaam verrassen.

Dit jaar kunnen de bezoekers gebruik maken van een grote parkeerplaats op 400 m van de tentoonstelling. Die is te bereiken langs de Ravel, via een aangename korte wandeling in de schaduw van bomen (adres: Rue de Saint-Marie 1, 1370 Saint-Jean-Geest).